Yorumun başlığına bakıp, bu sualin hemen birim için geçerli olduğunu düşünmek doğru olmaz. Seslenişim, güne besmelesiz başlayan, çöpçatan programlarıyla devam eden, akşamı terör, dolandırıcılık, bitmek tükenmek bilmeyen, önünün alınması imkân dâhilinde olmayan trafik kazaları gibi karamsarlık tablosu içinde yer alan ne varsa onlarla uğraşmayı marifet bilen ve hayatını buna göre inşa edenlere değil, Allah’ı tanıma, kendini bilme yolunda olanlaradır.
Bana göre ehli için gerçekten böyle bir öğrenim zorunludur. Düşüncenin eylemle sonuçlanması gerektiğinden bu yönlü bir eğitime kesinlikle ihtiyaç vardır. Çünkü bilginin şekillenmesi ayrıntıları açığa çıkışı ancak böylece tanımlanır.
Toplumsal yaşamda değişimin, yenilenmenin gelişiminde eğitim oldukça önemli bir unsurdur. Bireyin konu seçiminde, yaklaşımında, kalitede ve başarı sağlamada kendini belli eder. Bu durum hiç bir zaman sürpriz olmaz.
Yarınlara güvenle bakmak isteyen ve kendine güçlü bir yer edinmeyi talep eden kişi eğitime epeyce önem vermelidir.
Beyinlerdeki ‘karanlıkları, aymazlıkları söküp atacak, yerine kendisi için mutlak gerekli olanları temin edecek’ yegâne etken budur.Şayet bir sorun hekesin canını acıtıyorsa, bunu birlikte ve çözmemiz gerekir. Hiç gocunmadan açık açık.
Gelecek kaygısı taşımayan bir toplum ya da birey, bunu ancak öğrendikleri ve hayata geçirdikleriyle başarabilir.
Akıl+iman+Tefekkür+bilim dörtlüsünün önde tutulduğu pozitif bir yapı,
tasavvufi bir eğitimle (görgü-terbiye ve hazım) desteklendiğinde geniş ufuklara, yarınlara sıcak bakışı
tevhid anlayışını getirir.
Yapılması gereken; çok az vaktimiz kalmışçasına alternatifi olmayan bu ilmi öğrenmek, bütün kişisel tedbirleri almak veya alınmasına yardımcı olmak, ilmin bizim kavrayabileceğimizin ötesinde bir projeksiyona sahip olmadığını düşünerek, öğretmene sıkı sıkıya sarılmak ve her şey bitmeden, yani istenilen düzeye ulaşmadan, eğitimsizlik karabasanından kurtulabilmektir.
Hedef de esasen budur!
Linkback: https://www.buyuknet.com/tasavvufi-egitim-sart-mi-t38862.0.html