Tarantulalar Hakkında Bilgi

mert19.09.2019 - 23:00
Tararantulaya ilk bakış:

İlk önce tarantula beslemek kolaydır tecrübe gerektirir ve en önemlisi masrafı düşük bir canlıdır ve bu yüzden tercih edilirler tabi dikkat edilmesi gereken hususları vardır. Biraz canlıyı tanıyalım nerelerde yaşıyorlar tropikal ve çöl iklimlerinde yaşıyorlar yaklaşık 35 bin 36 bin çeşit tarantula bulunur yaşam sürelerine değinirsek erkekler 5 ila 6 yıl dişiler ise 10 ile 15 yıl arasında değişmektedir.Öncelikle nereden başlamamız gerekiyor ilk önce edineceğimiz canlıyı tanımamız gerekiyor neye ihtiyacı vardır neye yoktur gibisinden. Tarantulalar 3 türe ayrılırlar yer türü tünel türü ve ağaç türü olmak üzere. Eğer hiç bir eklem bacaklılara bakmadıysanız sakin bir tür almanızda fayda vardır. Öncelikle varsayalım yer türü seçtiniz alacağınız türü araştırmanız sizin işinizi kolaylaştıracaktır canlının neye ihtiyaç olup olmadığını öğrenirsiniz. Bir çok sakin tür var aslında ama ilk defa alacağınız için Bohmei ya da smity yada rozea türleri tercih edilir genellikle sakin ve yeni başlayanlar için ideal türler oldukları için saldırı tiplerinden başlayalım malum tarantulalar bildiğiniz gibi zehirli canılar dır tabi bu insanı öldürecek kadar zehirleri yoktur birazda o konuya değinelim.

Saldırı Tipleri Ve Zehirleri:

Öncelikle tarantulaların 2 tip saldırı şekli vardı 1. si bombalama diye adlandırdığımız diğeri ise dişleridir. Kısaca bombalamadan bahsedelim bombalama aslında savunma saldırısıdır yani arkadan gelen canlıları uzaklaştırmak için kullandığı saldırı tipidir. Nasıl gerçekleşir ondan bahsedelim arka ayaklarıyla abdomen dediğimiz popo kısmındaki tüyleri fırlatarak ona saldıran canlıyı uzaklaştırmaya yarar diğeri ise kısaca bildiğimiz dişleridir buda avını öldürmek için kullanır. Peki insanı öldürümü kesin olarak hayır tarantula zehri insanı öldürmez tabi bu değildir ki yan etkileri yoktur tabi ki vardır  öncelikle bombalama saldırısına maruz kalırsanız ne yapmanız gerekir ondan bahsedelim. Bu canlıyı bakacaksanız mutlaka ona maruz kalacaksınız bunu söyleyelim öncelikle. Kalırsak ne yapmamız gerekir öncelikle maruz kalınan bölge kaşınmaya kızarmaya başlayacaktır. Nasıl kurtuluruz peki ılık suyla o bölgeyi yıkıyoruz sonra havluyla falan silmeden bekliyoruz orası genleşiyor sonra ise ağda gibi yapışkan bir bezle neyse işte onları çekiyoruz ve sonrasında rahatlıyoruz. Diğeri ise malum dişleri öncelikle tarantula bakmadan önce sağlık ocağına yada hastaneye eşşek arısına karşı alerjiniz olup olmadığını öğrenmenizde fayda var tarantula zehri eşşek arısının zehrine çok yakın eğer ısırırsa işte yan etkileri vardır. Kişiye göre değişir tabi orası ayrı bir şey ısırır birini kusma baş ağrısı ateş belirtileri başlar ama diğeri insanı ısırınca hiç bir şey olmaz gibi gibi o yüzden eğer eşşek arısına karşı alerjiniz falan varsa dikkat etmenizde fayda vardır kısacası saldırı tipleri bunlardır diğer konuya dönelim boyut ve teraryum seçimi yani yaşam alanı onlara değinelim biraz.

Tarantula Boyut Seçimi Ve Teraryum (Yaşam Alanı):

Öncelikle diğer dikkat edilmesi gereken diğer husus ise boyut seçimi sling ( bebek ) bir tarantula alacaksanız büyük bir teraryum ( yaşam alanı ) seçmemeniz lazım çünkü canlı avını bulmakta güçlük çekip aç kalma riski vardır. Eğer aç kalırsa malum gelişemez ve yaşayamaz dır buna dikkat edilmesi gerekir. Sonra ise torf kısmı yani katkı maddesi kullanılmamış toprak kullanıyoruz genellikle taban malzemesi olarak bu torfu çiçekçilerde yada bahçe işlerinde çalışanlardan bulabilirsiniz  sling ( Bebek ) tarantula alacaksanız fazla büyük olmamak şartıyla teraryum ( Yaşam Alanı ) seçmeniz gerekiyor buna da dikkat ediniz canlınızın iyiliği için diğer konu ise nemlendirme konusu

Nemlendirme:

Nemlendirme yapmadan önce alıdığınız tarantula yı araştırmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Ne kadar neme ihtiyacı vardır yada neme ihtiyacı var mı dır bunu canlıyı edinmeden önce bilmeniz gerekmektedir böylece nemlendirme yapmanız daha doğru ve sağlıklı olacaktır sıradaki konu besleme konusu.



Besleme:

Öncelikle canlıyı özellikle de sling ( Bebek ) tarantula yı çok büyük canlılarla besleyemezsiniz ve her bulduğunuz canlıyı verirseniz öldürme riskini arttırırsınız öncelikle ne ile beslenmelidir her hobici genellikle un kurdu dediğimiz micro ( Un Kurdu Yavrusu ) ile besliyorlar genellikle ve sling ( Bebek ) boydaki tarantula ya uygun micro un kurdunu bulduktan sonra canlıya veriyoruz ve yemesini kontrol ediyoruz. Şunu da yapmayın canlı yemi atıp gitmeyin izleyin yiyip yemediğini ki emin olun en azından beslenip beslenmediğini ve sindirebileceği boyutlar da canlı yem vermeye özen gösterin diğer türlü büyük canlı verirseniz kaçacaktır ve yemeyecektir malum. Ve her zaman karma beslemeye özen gösterin yani farklı besinler vermeye çalışın ki canlınız sağlıklı beslensin ve baktığınız canlı yemi nasıl bakarsanız diğer beslediğiniz canlıyı da sağlıklı bakmış olursunuz. Başka dikkat edilmesi gerek diğer bir konu kabuk değişimi

Tarantula da Kabuk Değişimi Nasıl Olur Nasıl Anlaşılır :



Her canlıda olduğu gibi tarantularlar da yeterli besin aldıktan sonra büyüyor ve dış iskelet dediğimiz kabuğunu atıyorlar peki bu ne anlama gelir bu canlının geliştiğini ve büyüdüğünü gösterir peki kabuk değişimi nedir nasıl anlarız bu durumlarda neye dikkat edilmesi gerekir onlardan bahsedelim biraz öncelikle kabuk değişimini nasıl anlarız. En yaygın belirti yemekten kesilmesidir tabi bu değildir ki yemi verdim yemedi kabukta mı acaba değildir her zaman edalt boyuttaysa verdiğiniz canlı yemi yemiyor olabilir her zaman söylediğimiz bir konudur farklı besinlerle canlınızı besleyin örneğin un kurdu verdiniz yemedi ama bir tartara ( Hamam Böceği ) vermeyi deneyin neyse diğer belirti renklerde soluklaşma başlar buda kabukta olduğunun göstergesidir diğeri ise abdomen ( Popo Kısmı ) uç kısımlarındaki kıllar dökülmeye başlar o bölge kelleşmeye başlar bu diğer belirti diğer önemli konu tarantula ters yattıysa kabuk değişmeye başlamıştır eğer ters dönmüşse onu rahatsız etmeyin ölü sanıp ta dürtmeyin kabuk değişimi anlamına gelir ve kabuk değişiminde neme ihtiyaç duyarlar kabuk değişimine girdiyse nemini biraz arttırın ki rahat şekilde kabuğunu değiştirsin diğer önemli konu ise canlınız kabuğunu attı gördünüz sonrasında en az 10 gün besleme yapmayacaksınız çünkü yeni kabuk attığı için dişleri yumuşaktır beslemeye çalışırsanız doğal olarak avı yakalamaya çalışacaktır ama dişlerinin yumuşak olduğunu hesaba katmayıp diş Kaybına neden olacaktır o yüzden en az 10 gün besleme yapmayın sonrasında besleme yapabilirsiniz sonrasında fazla bir şey kalmadı yani tarantula hobisine gireceksiniz belli başlı şeyleri anlattım eksik olabilir eksik olduğunu düşünüyorsanız internetten araştırabilirsiniz. diğer konuda ise canlı yemlerden bahsedeceğim eğer okuyup ta az çok bilgi edindiyseniz ne mutlu bana kendinize iyi bakın bir daha ki konuda görüşmek üzere. 

Linkback: https://www.buyuknet.com/tarantulalar-hakkinda-bilgi-t47299.0.html

Etiket:

Bu bilgi size yardimci oldu mu?

EvetHayır
Tarantulalar Hakkında Bilgi
Tarantulalar Hakkında Bilgi
(Ortalama: 5 üzerinden 3.8 - 4 Oy)
4